Nieuws - The Dutch Obedience Society

Ga naar de inhoud

Nieuws

Wedstrijden van 24 oktober en 7 november afgelast

Nu we net weer opgestart zijn, haalt het coronavirus ons toch weer in. Het aantal besmettingen loopt op en de maatregelen vanuit de overheid zijn weer aangescherpt. Dit in combinatie met het feit dat het winter- en dus binnenseizoen weer begint, heeft gemaakt dat we als bestuur weer de nodige afwegingen moesten maken.
 
Het aantal mensen dat tegelijkertijd binnen mag zijn, het dringende advies om een mondmasker te dragen en het effect dat dit op onze honden heeft, het aantal mensen dat in diverse klassen loopt, zijn nog maar een paar van de gegevens waar we als bestuur over na moeten denken.
 
Na veel wikken en wegen heeft het bestuur daarom, wederom met pijn in het hart,  besloten dat de komende twee wedstrijden, 24 oktober en 7 november a.s., niet zullen plaatsvinden.
 
Daarnaast gaan ook de geplande trainingsdagen op 23 en 25 oktober a.s. niet door.
 
De hallen van Dogcenter zijn gereserveerd en betaald. We kunnen dan ook gebruik maken van de locatie. Daar het trainen beter planbaar is, bijvoorbeeld in tijdvakken, willen we dit ook aanbieden.
 
Mocht je willen trainen, vragen we je om dit door te geven aan Trudy of Monique via emailadres wedstrijden@obedience.nl. Zij zullen er dan voor zorgen dat er niet teveel mensen tegelijk aanwezig zullen zijn.
 
Verder wordt eenieder verzocht zich niet alleen aan de maatregelen van het RIVM maar ook de door Dogcenter opgestelde regels te houden. Ondertussen zullen wij steeds blijven bekijken wat er mogelijk is ten aanzien van het al dan niet door kunnen laten gaan van een wedstrijd.
  
Blijf gezond en hopelijk tot gauw!
 
Namens het bestuur,
 
Isabella van Damme
Mededeling van de penningmeester:
 
Het lidmaatschap van de DOS kost € 25,00 per jaar. Lidmaatschap gezinslid kost € 12,50 per jaar. Ondanks dat we het heel jammer vinden om leden te zien vertrekken willen we degene die willen stoppen verzoeken het lidmaatschap schriftelijk op te zeggen via een e-mailtje aan de penningmeester:  penningmeester@obedience.nl. Uiterlijk voor 1 december. Je opzegging zal per e-mail aan je worden bevestigd. We willen je er nadrukkelijk op wijzen dat, wanneer je niet (tijdig) opzegt, je verplicht bent de contributie voor het komende c.q. lopende jaar te betalen.
 

NK 2020 gaat niet door

Tot onze grote spijt en met pijn in ons hart, moeten we jullie meedelen dat het Nederlands Kampioenschap dit jaar niet zal plaatsvinden.

We hebben als bestuur naar alle mogelijkheden gekeken en zo lang als mogelijk gewacht met het nemen van een besluit. We worden echter steeds ingehaald door Covid en de maatregelen die daarbij ingezet worden in zowel Nederland als in de rest van Europa.
Maatregelen die we respecteren maar die er onder andere, voor zorgen dat de keurmeesters uit de UK niet over kunnen komen.

Keurmeesters uit het land waar onze sport zijn oorsprong heeft, en welke gekeurd hebben op Crufts, geven het Nederlands Kampioenschap een extra speciaal tintje. Zonder hen zou het NK geen NK zijn.
Naast het bovenstaand, de onzekerheid of er veranderingen in de maatregelen zullen komen en de tijd die het kost om een goed NK te organiseren, hebben we ons besluit genomen.

We hopen dat jullie hier begrip voor hebben en willen een alternatief aanbieden.
Wij hadden de datum al in onze agenda staan en laten hem staan want we organiseren een wedstrijd met Nederlandse keurmeester, in Dogcenter te Kerkwijk!

We hopen jullie allen daar te zien!

Debutantenwedstrijd voor iedereen

Wanneer?  De eerste was op 22 augustus 2020. Daarna op iedere wedstrijd.
 
Voor wie? Voor iedereen! Leden en niet leden. Je hond moet wel minstens 6 maanden zijn.
 
Waarom een debutantenwedstrijd? Een leuke wedstrijd om jezelf en je hond te testen zonder druk. Of je wilt eerst UK obedience meemaken, voordat je lid wordt van de DOS.
 
Wat kost het? Voor niet leden € 10,- per combinatie. Voor leden € 3,- per combinatie als extra inschrijving naast inschrijving op dezelfde dag.  
 
Wie kan er winnen? Alleen niet leden kunnen deze klasse winnen!  Leden kunnen alleen buiten mededinging meedoen.  
 
Heb je deze klasse gewonnen? dan kan jij ook alleen nog maar buiten mededinging meedoen.
 
Wat moet je doen? Er zijn verschillende oefeningen en wie de minste strafpunten heeft wint. Je mag voer en speelgoed meenemen in de ring. De keurmeester heeft een rondje gemaakt en geeft aan wat je moet doen. Wil je trainen? Vraag het even aan de keurmeester. Die vindt dat vast niet erg. Hieronder de oefeningen met de maximaal te behalen punten:
 
-          aangelijnd volgen, maximaal 10 punten; er is geen formele start en geen formele halt; er zijn geen formele bochten naar link of naar rechts
 
-          los volgen, maximaal 10 punten; ook hier geen formele start en geen formele halt; er zijn geen formele bochten naar link of naar rechts
 
-          wachten; komen en voorzitten; maximaal 10 punten
 
-          houding van de hond; vrolijk; aandacht; gemotiveerd: maximaal 5 punten
 
-          handler/hond combinatie; maximaal 5 punten
 
 
Heb je gewonnen? Gefeliciteerd! Je bent een topper! Je wint naast je prijs een tegoed bon van € 15,-Te besteden bij de DOS. Bijvoorbeeld om je hond te registreren of om je eerste UK Obedience wedstrijd te betalen.  Doen! Je bent er klaar voor!We gaan weer beginnen

Nu de regering weer groen licht heeft geven , kunnen we weer beginnen met wedstrijden.
We houden ons natuurlijk aan de RIVM regels.
Zaterdag 22 augustus is de eerste wedstrijd in Standdaarbuiten. En om er een beetje terug in te komen is deze wedstrijd helemaal gratis voor leden.
Voorlopige nog met Nederlandse gekalificeerde keurmeesters, maar zodra in de UK de regls het weer mogelijk maken gaan we weer verder met UK keurmeesters.
We hopen jullie allemaal weer terug te zien bij de eerste wedstrijd na de Covid periode.

Wijziging reglementen per 1-1-2020

Hierbij een kort overzicht van de wijzigingen:
-Je moet twee keer pre-beginners winnen voor je door kan naar beginners.
- In de UK mogen Stewards onder voorwaarden meedoen aan de wedstrijd. Bij de DOS werd dit al gedaan.
- Nieuwe keurmeester moeten eerst 3 x novice keuren. Daarna moeten ze drie keer keuren in de klassen pre-beginners tot en met A.  Om de open C klas te keuren moet een keurmeester nog negen keer keuren, waarvan minimaal 3 keer de A-klasse en 3 keer de B-Klasse.
- In de B en de C klasse zijn nu ook diagonale wendingen naar rechts toegestaan in de snelle pas.

Mochten er onduidelijkheden en/of vragen zijn, kunnen die aan het bestuur worden gesteld.
Nederlands Kampioenschap UK Obedience 2019

In sporthal de Zwaker in 's-Gravenpolder is het 36e Nederlands Kampioenschap gehouden.
Na een spannende strijd is de titel gewonnen door
Natalie Knaack-Enkelmann & Independent Spirit's Kentucky.
Charlie Wyant trofee 2019
 
Voor het eerst in de geschiedenis, is de Charlie Wyant trofee gewonnen door twee combinaties.
Na een heel jaar wedstrijden verzamelden Greet Vint met Beryl en Noëlla Sermant met Dazzle (foto) beiden 110 punten.
Van harte gefeliciteerd.
Terug naar de inhoud