12-2-2022 Peter van de Velde - The Dutch Obedience Society

Ga naar de inhoud

12-2-2022 Peter van de Velde

Wedstrijden > Verslagen > 2022
Show Report
Show: Kerkwijk
Date: 12/2/2022
Class: C
Judge: Peter van de Velde
De DOS had me gevraagd om de C-klas te keuren op 12 februari 2022, wat ik natuurlijk heb geaccepteerd.
In deze corona periode waar er maar geen Engelse keurmeesters willen/mogen komen zijn we dus al twee jaar aangewezen op Nederlandse keurmeesters. En omdat die ook niet zo dik bezaaid zijn werden deze taken dus heel vaak uitgevoerd door bestuursleden en nu kon ik daar ook weer eens mijn steentje in bijdragen.

Toen om kwart voor zes de wekker afliep, was ik iets minder blij dat had toegezegd om te keuren, zeker toen ik ook nog eerst een dikke laag ijs van de autoruiten moest krabben.
En dan na een autorit van net geen twee uur ben je wel toe aan een kopje koffie. Ik was gewend dat er een grote ketel met koffie stond, even aan de handle duwen en je had een beker koffie, maar helaas. Er stond nu een koffie apparaat, zonder gebruiksaanwijzing, maar wel met een kan water en een plastic emmertje met van die cups ernaast.  Gelukkig was Guus in de buurt. Het lukt hem, met zijn catering verleden, om in ongeveer 10 minuten een vingerhoedje koffie uit dat ding te krijgen. Toen bleek dat er ook nog een knopje met een soort van bekertje op het apparaat te staan, en jawel het lukte om een half plastic bekertje te vullen. Gelukkig was de smaak goed.
Dan maar twee kopjes koffie kopen om aan de minimale cafeïne behoefte te voldoen. Die Brouwer moet wel slapend rijk worden. Al met al niet het beste begin van zaterdag morgen.
 
Gelukkig kon ik daarna lekker aan de slag om de C-klas te keuren. Als steuntje in de rug waren er vandaag ook nog een schaduw keurmeester en steward.
Slechts negen inschrijvingen vandaag, waarvan er eentje ontbrak door ziekte, kapotte auto en geblesseerde hond. Beterschap en sterkte Isabella.
Blijven er nog acht over om er een mooie strijd van te maken.
Met Ivonne in de ring als ring steward en Paul achter de tafel als scoreboard steward, weet je dat je daar geen zorgen om moet maken. Bedankt allebei.
 

De uitslag:
 
1. Guus Scholten met Halligalli Moviestar. Totaal verloren 17 ½ .
Heelwork was netjes, alhoewel Coco wel af en toe wat onregelmatig liep, waardoor er wat kleine foutjes waren. Sendaway was goed. Distant Control gaf een probleempje met de eerste positie  en een extra commando. Daar kwam je goed weg fluisteraar! Retrieve was op een een blafje na netjes en de Scent gaf nog wat problemen met het loslaten van het doekje en anticiperen bij het aan de voet gaan.
 

De andere deelnemers besloten vooraf en enkele tijdens het rondje om training te maken.
Jammer voor de competitie. Ik weet zeker dat er enkele deelnemers Guus het vuur aan de schenen hadden kunnen leggen en er een mooie strijd van hadden kunnen maken.
Terug naar de inhoud