28-8-2021 Monique van Urk - The Dutch Obedience Society

Ga naar de inhoud

28-8-2021 Monique van Urk

Wedstrijden > Verslagen > 2021

Show Report
Show: Schiedam
Date: 28/8/2021
Class: Pre-Beginners & Class A
Judge: Monique van Urk
Zaterdag 28 augustus 2021
Ook vandaag was er weer een wedstrijd met Nederlandse Keurmeesters. Ik mocht Prebeginners en A keuren.
Het waren twee erg leuke klassen en ik heb genoten van de handlers en hun  honden. Wat een potentieel heb ik gezien in de ringen. Geweldig.
Pré-beginners Steward Nathalie van Horik . Nathalie heeft vandaag voor de allereerste keer de deelnemers door de ring geloodst. Je deed het super goed Nathalie.
Echt hartstikke fijn dat jij de stoute schoenen aan hebt durven trekken en wilde helpen. Je stelde de mensen heel erg op hun gemak. Dank je wel !
Schrijver was Jaqueline van Vlimmeren. Fijn dat jij dit wilde doen.
Het werd allemaal goed voor mij georganiseerd. Dank je wel !

1.Tessa van Heumen & Youp (Kruising) Wat een leuke combinatie. Ik zag Tessa en Youp al vanuit mijn ooghoeken in beginners lopen. Daarna kwam ze bij mij in de ring. Echt een plezier om te mogen keuren. Youp is enorm gemotiveerd.
En jij ook dus dat komt vast wel goed. Knap dat je zonder les je hond al zo hebt getraind.  Aan het einde van alle rondes moest je samen met Esther Maasdam en Badgio een runn-off doen. Deze run-off heb jij gewonnen . Gefeliciteerd met jullie 1e plaats. Nu naar beginners en Novice.
2. Esther Maasdam & Badgio (Groenendaeler) Wat leuk om jullie zo gemotiveerd te zien werken. Je stapte lekker door waardoor Badgio goed in zijn pas kwam. Zelf dacht je dat het niet zo geweldig was, maar fout gedacht. Je moest zelfs samen met Tessa van Heumen en Youp de runn-off lopen. Helaas zat Badgio schever dan Youp. Jullie behaalden hierdoor een mooie 2e plaats . De volgende keer is de rode rozet voor jou. Gefeliciteerd Esther.
3. Veronique Kriesch & Flip (Teckel) Ahhhh ja wat kan ik zeggen. Zo veel aandacht voor jou. Flip deed enorm zijn best. Ik begreep van jou dat je hem iets dichterbij wil hebben. Dat gaat jou vast lukken. Jullie zijn een echt team. In het los volgen zag ik dat hij moe werd. Hij ging in een galopje naast je lopen , waar hij in het aangelijnd volgen echt heel mooi in balans liep. Jullie hebben een goede 3e plaats behaald. Gefeliciteerd !
4. Anja van Zande & Mood (Border Collie) Het was ook voor jullie de allereerste keer dat jullie meededen aan een Obedience wedstrijd. Echt heel mooi om jullie enthousiasme te zien. Mood ging een paar keer wijd en was een keer wat afgeleid, maar wat een potentie. Jullie komen er wel ! Gefeliciteerd met de plaatsing.
5. Tina van Rooijen & Youhna (Labrador Retriever) Tina en Youhna . Het zit ook niet mee , een wedstrijd lopen met een gebroken pols is niet makkelijk. Maar heel goed gedaan hoor. Youhna deed erg haar best. Samen met haar heb je de 5e plaats gehaald.
6. Tina van Rooijen & Lisa (Labrador Retriever) Lisa had er niet de hele tijd zin in. Er zaten mooie stukken bij, maar als ze afgeleid is mag jij haar in deze klas nog veel meer helpen. Gefeliciteerd met je 6e plaats

Esther Chapel, jullie liepen een hartstikke mooi rondje, maar tijdens de wedstrijd mag je hond je hand niet aanraken. Ach dat overkomt je 1x. Volgende keer loop je de wedstrijd zonder handtouch. Maar het zag er hartstikke goed uit wat jullie lieten zien.   Dan waren er nog 2 trainingen. Margo, ik vind het knap dat jij gekozen hebt voor het beste voor je hond. Ik hoop dat je naast de ring nog iets met je hond hebt kunnen doen. Volgende keer beter. Ik hoop dat jullie dan samen een fijn rondje kunnen lopen. Renee. Wat een super leuke training was dit ! Heel goed gedaan. En wat doen jij en je hond het goed.   Allemaal veel plezier met trainen en dan zien we elkaar op de volgende wedstrijd hoop ik !
Monique


Klas A
Steward Peter v/d Velde Schrijver Sandra Noh. Super bedankt voor jullie hulp. Alles verliep vloeiend en georganiseerd.

1. Trudy Groenenboom & Seal (Kruising) Gefeliciteerd met jullie 1e plaats. Het was een mooie ronde . Een paar kleine foutjes . Recall was Clear. Zo verdiend gewonnen ! ( 1 1/2 pnt ) Gefeliciteerd met de rode kaart !
2. Angela Kroon & Firetouch He’zz Brave Billy (Working Sheepdog) De allereerste keer voor het echie in de ring en dan zo een prachtige ronde laten zien. Clear recall en Retrieve. Verder een paar kleine foutjes in heelwork, maar die voelde jezelf ook. Hele mooie scent. ( 1 3/4 pnt )
3. Sandra Pierson & Wendevick "My Hero" Myroh (Border Collie) Wouw wat een prachtige linkse bochten. Het volgen is zoveel beter geworden. Zo leuk om te zien. Anticiperen in de recall was jammer, maar ja blijven zitten is niet Myroh zijn ding. De rommelige scent maakte dat jullie uiteindelijk veel punten verloren maar je was er toch heel blij mee omdat hij het doekje wel naar je terug bracht ! Jullie belanden op een 3e plaats wat je ook hebt verdiend !
4. Bernou ter Voorde & Firetouch She'zz Dishy Djiny (Working Sheepdog) Mooie ronde Bernou. Zo jammer van de Scent. Dat was de downfall van vandaag.
5. Brigitta van Oevelen & Treaure Trove’s Dex it had to be (Harlekijn Dwerg Poedel) Dex groeit in zijn werk. Niet in formaat. Je bent hard aan het werk om hem dichterbij te krijgen. Dat gaat je lukken. Tot voor de scent stonden jullie hartstikke goed, maar helaas dacht Dex echt anders over het sorteren dan jij .   Veel succes allemaal met trainen en tot op de volgende wedstrijd. Monique
Terug naar de inhoud