4-6-2022 Peter van de Velde - The Dutch Obedience Society

Ga naar de inhoud

4-6-2022 Peter van de Velde

Wedstrijden > Verslagen
Show Report
Show: Standdaarbuiten
Date: 4/6/2022
Class: Pre-bebinners & Beginners
Judge: Peter van de Velde
Bedankt DOS voor de uitnodiging om de pre-beginners en de beginners klas te keuren.
Jammer dat er wat weinig inschrijvingen waren. Vier waren er in pre-Beginners en slechts twee in Beginners. We begonnen meteen na de opening met pre-beginners. Aangename temperatuur voor zowel hond als baas onder een bewolkte hemel. Noëlla Sermant was toegewezen als steward en deed het foutloos, bedankt Noëlla.
De uitslag van Pre-beginners:

 
1. Esther Hadders met Jaslin . Na een stroeve start in het aangelijnd volgen ging het laatste stuk hartstikke goed. Het los volgen was erg goed. De recall was ook keurig, alleen bij de finish, ging Jaslin liggen in plaats van zitten.  In het geheel een mooi rondje en verdiend gewonnen.
 

2. Marian van Dalen met Flozy Flitzke.  Geweldige hond, jammer genoeg maakte Marian zelf de meeste foutjes, anders had het heel spannend geweest.  Geeft natuurlijk niets, van je fouten moet je leren en dat doe je snel, zou later in de middag blijken.  Ga zo door en je zal snel deze klas winnen.
 
Er was nog een trainingsrondje van Ingeborg Rooseman met Max. Na een slechte start snel ingegrepen en er training van gemaakt. Goed gedaan, Max was erg afgeleid door alles en iedereen, in het trainingsrondje ging het gelukkig wat beter en kon je met een goed gevoel de ring uit.
 
 
Na de lunchpauze was de Beginners klas aan de beurt. Steward was Jacqueline van Vlimmeren, goed gedaan Jacqueline, bedankt. Zoals eerder gezegd slechts twee deelnemers, laten dat nou net de eerste twee uit de uitslag van de pre-beginners klas zijn. Kans op revanche dus. Maar helaas.
De uitslag:

1. Esther Hadders met Jaslin. Ondanks dat het rondje een stuk langer was, ging het een stuk beter al vanaf het begin. Wel in het vervolg goed naar de steward luisteren, een fout parcours lopen kost best wel veel punten. Het apporteren was door het laten vallen van het blok ook kostbaar. Ondanks dat was het een mooi rondje en opnieuw verdiend gewonnen.

 
Omdat Marian van Dalen met Flozzy Flitzke vooraf besloten om er een trainingsrondje van te maken, was de winnaar al bekend. Overigens een mooi trainingsrondje en niet de fouten gemaakt van vanmorgen. Goed gedaan.
Terug naar de inhoud