05-09-2020 Peter van de Velde - The Dutch Obedience Society

Ga naar de inhoud

05-09-2020 Peter van de Velde

Wedstrijden > Verslagen > 2020
Show Report
Show: Schiedam
Date: 05/09/2020
Class: Novice
Judge: Peter van de Velde
Bedankt Dos voor de uitnodiging om op deze wedstrijd de Novice klas te keuren.
Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd waren aanwezig. Een mooi afgesloten terrein van de HSV de Brandersstad, grote parkeergelegenheid naast het terrein, mooie coronaproof gemaakte kantine, heerlijk weer en gezellige deelnemers.
En het werd ook een mooie en spannende wedstrijd.

Er waren 13 inschrijvingen die ook alle 13 hebben gelopen.
De Uitslag:

1e Bernou ter Voorde & Firetouch She'zz Dishy Djiny. Wat een prachtig rondje. Mooie positie en erg steady. De meeste punten verloren door Bernou door het af en toe overgaan in snelle pas, wat helemaal niet nodig was. De linkse bochten hebben nog wat aandacht nodig, Djinny heeft de neiging om te gaan zitten. Mooie recall en retrieve. Gefeliciteerd.

2e Isabella van Damme & A Breeze for Bliss Dark Dynamite Nog zo’n mooi rondje. Prachtig volgwerk met maar een paar kleine foutjes. Een slordige pick up bij de retrieve koste de overwinning. Jammer.

3e Jacqueline van Vlimmeren & Ronya-Kiki v. Rooverehof. Wat een power hond. Door die power ook wel een aantal fouten.

4e Gina Valkenhoff & Spirit. Ging er goed vandaag, mooi rondje, tot het apporteren roet in het eten gooide. Jammer het apporteren koste een hogere plaats.

5e Brigitta van Oevelen & Treaure Trove’s Dex it had to be. Weer zo’n power hond. En die power was ook nodig om de Brigitta bij te houden. In de bochten werd Dex bijna gelanceerd.

De andere deelnemers begonnen als training of maakten er in de loop van het rondje training van. Daar zaten ook pareltjes tussen. Angela en Trudy, hadden zich zeker met de bovenste twee kunnen meten.
Normaal hoor je vaak van thuis gaat altijd goed, maar tijdens de wedstrijd…….
in haar eerste wedstrijd gaf Anja van de Zande met Mood de uitspraak van de dag: Dit heeft hij thuis nog nooit gedaan en tijdens de wedstrijd wel. Zo kan het dus ook.
Ik heb ontzettend genoten van alle deelnemers en hun honden, De eerste twee uit de uitslag staken er vandaag wel met kop en schouders bovenuit. Maar ook de rest komt er aan.
Ik moet Guus en Nathalie nog bedanken voor hun hulp. Guus als ervaren steward, zoals gewoonlijk goed gedaan en Nathalie voor de eerste keer als scoreboard, perfect gedaan.
Terug naar de inhoud